Working Spirit >
08 juni 2017

Docent DevOps / Cloud Engineer 32-40 uur

Docent DevOps / Cloud Engineer 32-40 uur

Ben jij die vakspecialist met passie voor IT-Infrastructuur in de breedste zin van het woord? Wil je graag jouw kennis die je door jarenlange praktijkervaring hebt opgedaan overdragen aan onze cursisten die deze passie graag met je willen delen? Dan ben jij wellicht de kandidaat waar wij naar op zoek zijn!

Middels de Working Spirit Academy hebben wij een lesprogramma ontwikkeld waarmee wij onze cursisten de kans bieden zich om te scholen tot junior DevOps / Cloud Engineer. Deze cursisten zijn intrinsiek gemotiveerd en komen uit de (re-) integratie van werkzoekenden met een WW- of bijstandsuitkering. Daarnaast betreft het ook schoolverlaters met een afgeronde hbo-opleiding of hoger. Young Professionals die met de afgeronde studie voor alsnog niet aan het werk komen of die nieuwe uitdagingen zien en zich willen laten omscholen naar ICT-er. De diversiteit van onze cursisten o.a. in achtergrond en leeftijd zorgt voor een gemêleerd gezelschap, dat maakt het werk juist zo leuk en afwisselend.

Wat wordt er van je verwacht?

Je bent iemand met jarenlange werkervaring in de IT-Infrastructuur en die op de hoogte is van de laatste IT-ontwikkelingen. Daarnaast heb je bij voorkeur ervaring opgedaan als docent en ben je in staat om onze cursisten op een leuke en enthousiaste manier de kennis over te dragen. Je begeleidt onze cursisten op meerdere onderdelen van het scholingstraject tot junior DevOps / Cloud Engineer. Je bent pro-actief en levert een actieve bijdrage aan de ontwikkeling en het opstellen van het lesmateriaal.

Als docent geef je les op het gebied van de besturingssystemen Linux en Windows, de programmeertaal Python. Tevens ben je instaat om onze cursisten de basisprincipes bij te brengen op het gebied van DevOps. Denk aan Automation, CI/ CD, Docker en Cloud. Nadat ze het lesprogramma gevolgd hebben is er een solide basis gelegd om aan de slag kunnen als junior DevOps / Cloud Engineer.

Tijdens het scholingstraject geeft je cursisten opdrachten, huiswerk en oefenexamens die je vervolgens nakijkt. Naar aanleiding van het ingeleverde werk en de inzet tijdens de les houdt de docent DevOps / Cloud Engineer de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn cursisten nauwgezet bij.

Wat heb je daarvoor nodig?

  • Minimale afgeronde HBO/ WO-opleiding.
  • Ervaring binnen de IT Infrastructuur in de breedste zin van het woord.
  • Het is een pre als je ervaring hebt opgedaan als docent IT.
  • Je bent op de hoogte van de huidige ontwikkelingen binnen de IT.

Verder beschik je over de volgende competenties:

  • Pedagogisch en didactisch kunnen handelen.
  • Je bent in staat tot zelfreflectie.
  • Je kunt de eigen werkzaamheden organiseren.
  • Je vakinhoudelijke kennis op een enthousiaste en begrijpelijke manier overbrengen op onze cursisten.

Wat bieden wij jou?

Een afwisselende functie waarin het menselijke aspect sterk vertegenwoordigd is. Je hebt gedurende de dag te maken met een afwisselend programma waar je met passie je kennis over kan dragen aan de cursisten.
Je wordt onderdeel van een team waarin je de ruimte krijgt mee te denken over de inhoud van het programma. Salaris is in overleg, afhankelijk van kennis en ervaring.
Wil jij het beste uit onze cursisten en jezelf halen?

Stuur een e-mail met heldere motivatie en C.V. naar Noëlle Thenu, Recruiter Working Spirit.

Docent DevOps / Cloud Engineer 32-40 uur

Interne vacature