Working Spirit >
26 mei 2017

Docent Java 32-40 uur

Docent Java 32- 40 uur

Ben jij die vakspecialist met passie voor Java in de breedste zin van het woord? Wil je graag jouw kennis die je door jarenlange praktijkervaring hebt opgedaan overdragen aan onze cursisten die deze passie graag met je willen delen? Dan ben jij wellicht de kandidaat waar wij naar op zoek zijn!

Middels de Working Spirit Academy hebben wij een lesprogramma ontwikkeld waarmee wij onze cursisten de kans bieden zich om te scholen tot junior Java ontwikkelaar. Deze cursisten zijn intrinsiek gemotiveerd en komen uit de (re-) integratie van werkzoekenden met een WW- of bijstandsuitkering. Daarnaast betreft het ook schoolverlaters met een afgeronde hbo-opleiding of hoger. Young Professionals die met de afgeronde studie voor alsnog niet aan het werk komen of die nieuwe uitdagingen zien en zich willen laten omscholen naar ICT-er. De diversiteit van onze cursisten o.a. in achtergrond en leeftijd zorgt voor een gemêleerd gezelschap, dat maakt het werk juist zo leuk en afwisselend.

Wat wordt er van je verwacht?

Je bent in staat om onze cursisten op een leuke, educatieve en enthousiaste manier de kennis over te dragen en begeleidt onze cursisten op meerdere onderdelen van het scholingstraject tot junior Java ontwikkelaar. Daarnaast werk je mee aan de innovatie van ons programma. Je bent pro-actief en levert een actieve bijdrage aan de ontwikkeling en het opstellen van het lesmateriaal.

De docent Java geeft les in het vak Java en laat zijn cursisten kennis maken met alle facetten van de programmeertaal Java. Nadat ze het lesprogramma gevolgd hebben is er een solide basis gelegd om aan de slag kunnen als junior Java ontwikkelaar.

Je maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft je cursisten opdrachten, huiswerk en toetsen die je vervolgens nakijkt. Naar aanleiding van het ingeleverde werk en de inzet tijdens de les houdt de docent Java de studiebegeleiding en studievoortgang van zijn cursisten nauwgezet bij.

Wat heb je daarvoor nodig?

  • Minimaal afgeronde HBO/WO-opleiding.
  • Brede kennis van JAVA, verschillende soorten tooling, frameworks en SCRUM.
  • In het bezit van de certificering OCA Java SE8 (1Z0-808)
  • Enige jaren werkervaring in het doceren. Bij voorkeur in JAVA is een pré.
  • Specifieke kennis op het gebied van programmeren is een MUST.

Verder beschik je over de volgende competenties:

  • Pedagogisch en didactisch kunnen handelen.
  • Je hebt vakinhoudelijke kennis van de ICT en kan dit op een enthousiaste en begrijpelijke manier overbrengen op onze cursisten.
  • Je bent in staat tot zelfreflectie.
  • Je kunt je eigen werkzaamheden organiseren.

Wat bieden wij jou?

Een afwisselende functie waarin het menselijke aspect sterk vertegenwoordigd is. Je hebt gedurende de dag te maken met een afwisselend programma waar je met passie je kennis over kan dragen aan de cursisten.
Je wordt onderdeel van een team waarin je de ruimte krijgt mee te denken over de inhoud van het programma. Salaris is in overleg, afhankelijk van kennis en ervaring.

Wil jij het beste uit onze cursisten en jezelf halen?

Docent Java 32-40 uur

Interne vacature