Working Spirit >
16 januari 2019

Traineeship Java Developer (detachering)

Omscholen tot Java Software Developer

Heb jij tijdens je studie of huidige werk zijdelings kennis gemaakt met software ontwikkeling en ben je erachter gekomen dat het je goed ligt? Of ben je een handige gebruiker van applicaties en lijkt het je mooi om iets dergelijks zelf te bedenken, ontwerpen en bouwen? Wij begrijpen dat helemaal. Software ontwikkeling is een beetje magie: je voert code in en na de spreekwoordelijke druk op de knop, staat er een applicatie op je scherm. Mooi werk!

Wij bieden 8 leergierige kandidaten de kans om deel te nemen aan onze Working Spirit Academy en opgeleid te worden tot volwaardig Java developer. Hierna kom je in dienst bij Working Spirit en word je ingezet op uitdagende opdrachten bij toonaangevende opdrachtgevers, zoals de Belastingdienst, het Kadaster, ASML, Bol.com, Tele2, ING Bank, Shell, Asito en Nuon. Hierdoor kom jij in aanraking met een variatie aan interessante organisaties, IT-vakmensen en technische omgevingen. De manier om snel te groeien!

Working Spirit is gevestigd in Deventer, maar wij detacheren onze professionals door heel Nederland, hoofdzakelijk in Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland en Noord-Brabant. We spreken dan een maximale reistijd af van één uur enkele reis vanaf jouw woonadres.

Hoe ziet het opleidingstraject eruit?

Software ontwikkeling is een team effort, daarom starten we door een week met elkaar in de Ardennen door te brengen en elkaar goed te leren kennen. Zo creëren we van 8 vreemden een team, die kunnen samenwerken en elkaar ondersteunen tijdens de intensieve opleiding.

Daarna start de theoretische, klassikale opleiding  op ons kantoor in Deventer. Terug de boeken in dus en leren over Java, frameworks, Scrum, etc. De kennis die je opdoet pas je vervolgens toe door een applicatie te bouwen, waarbij iedereen afwisselend verschillende rollen vervuld. Ten slotte presenteer je gezamenlijk het eindresultaat aan collega’s, familie en vrienden. Na het formele examen, ben je OCA gecertificeerd junior Java developer en kun je aan de slag!

Het gehele opleidingstraject duurt ongeveer 3 maanden, is kosteloos en kan zonder enige IT ervaring gevolgd worden.

Wat verwachten wij van jou?

 • Je bent in het bezit van een HBO of WO-diploma;
 • Je hebt affiniteit met techniek en software;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Je hebt een scherp analytisch vermogen en gaat altijd voor het beste resultaat;
 • Je werkt oplossingsgericht en zet de klant op de eerste plaats;
 • Het nemen van je eigen verantwoordelijkheid is voor jou net zo belangrijk als het samenwerken in teams;
 • Je bent gemotiveerd om dit leuke, uitdagende en – voor wat betreft de opleiding – zware traject met ons in te gaan;
 • De bereidheid om naast de klassikale opleidingen ook flink in zelfstudie te investeren;
 • Je bent in staat en bereid om de opleiding op onze locatie in Deventer te volgen.

Wat bieden wij jou?

Een kosteloze opleiding, die gegarandeerd leidt tot een baan bij Working Spirit. Kennis en kunde, waarvan je kunt verwachten dat je altijd werk zult hebben, ook in economisch mindere tijden. Een werkgever die investeert in jouw verdere professionele ontwikkeling door het bieden van (interne) cursussen/opleidingen.  En je hebt een enthousiaste, ambitieuze club mensen achter je staan die zorgt voor mooie opdrachten en alles in het werk stelt om jou succesvol te laten zijn.  

Bij de functie van Junior Java Developer horen natuurlijk ook mooie arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • Een jaarcontract en marktconform salaris direct na het behalen van je OCA certificering (6 weken);
 • Bij goed presteren na 1 jaar een vast dienstverband;
 • Een representatieve leaseauto met tankpas, waarmee je ook privé kunt rijden;
 • Een laptop;
 • Een goede pensioenregeling;
 • Een persoonlijk ontwikkelplan, inclusief (interne) cursussen/opleidingen.

Interesse?

Denk jij dat je bij ons past? Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren. Wil je meer over ons weten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Voor vragen over dit traject of de selectieprocedure kun je contact opnemen met Mathijs van Gulik via telefoonnummer 0570-513838 of per mail via academy@workingspirit.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Traineeship Java Developer (detachering)

Interne vacature