Working Spirit >
20 september 2017

Traineeship .NET Developer

Ben jij recentelijk afgestudeerd en je aan het oriënteren op de arbeidsmarkt? Of ben jij een aantal jaren aan het werk, maar overweeg je een carrière-switch? Dan zijn wij op zoek naar jou! De Working Spirit Academy zoekt mensen die interesse hebben in technologische trends of die een sterke affiniteit hebben met de IT-branche. Het hele jaar door starten we in diverse regio’s met nieuwe .NET trajecten . 

Working Spirit Academy
Bij de Working Spirit Academy leiden wij mensen op, of scholen wij mensen om tot Software Developers .NET. Samen met onze klanten stellen wij maatwerktrajecten op, waarbij kandidaten specifiek worden opgeleid naar de wensen van de klant. De Working Spirit Academy beschikt over haar eigen trainingsruimte in Deventer, maar kan ook gebruik maken van andere locaties voor trajecten die buiten de regio vallen.

Wat is .NET?
.NET is een applicatieframework ten behoeve van de naadloze samenwerking van applicaties en bibliotheken geschreven in verschillende programmeertalen. Het is ontwikkeld door Microsoft in samenwerking met Hewlett-Packard en Intel Corporation. Ze hebben een gezamenlijke standaard ontwikkeld die diende als basis voor het .NET-framework. Dit verenigt de voordelen van de Java-principes met een grote uitwisselbaarheid met de al bestaande Windows-programmeeromgevingen, wat het tot een zeer interessant ontwikkelplatform maakt voor veel van de software die, voor .NET bestond, in Visual Basic of C++ werd ontwikkeld.

Het traject voor .NET duurt 13,5 maanden en bestaat uit meerdere fases: 

 • Persoonlijk leiderschap (3-5 dagen); 
 • Theorie en examen (70-483 & Scrum) (6 weken); 
 • Een detacheringsperiode (12 maanden), waarna je in dienst treedt bij de eindklant. 

De detacheringsperiode bestaat uit:

 • Een praktijkcase bij de eindklant (7 weken); 
 • Indien de praktijkcase met goed gevolg afgerond wordt krijg je voor het restant van de periode een arbeidsovereenkomst aangeboden met uitzicht op een vaste baan bij de klant.

Wij nemen de tijd om jou de nieuwste tools en technieken binnen het vakgebied van .NET Software Development bij te brengen. Dat betekent dat er veel informatie op jou af zal komen. Dit vraagt om een proactieve houding en een sterke motivatie. Die heb je nodig om alle ins en outs van dit mooie vak te leren. 

Maar er is meer!
Het unieke van de Working Spirit Academy is dat wij naast kennisoverdracht ook veel waarde hechten aan het ontwikkelen van jouw persoonlijke vaardigheden en kwaliteiten die onmisbaar zijn in jouw nieuwe baan. Coaching on the job en trainingen op het gebied van mentale (persoonlijke effectiviteit/coaching) en fysieke (sporten) weerbaarheid maken het programma compleet. 

Jouw uiteindelijke werkgever
Working Spirit en de eindklant streven ernaar dat kandidaten na het succesvol afronden van de opleiding direct aan de slag kunnen bij de opdrachtgever! Naast dat je omgeschoold wordt, doe je ook ruim een jaar werkervaring op gedurende het traject. Om het plaatje compleet te maken zijn de opleidingskosten verdisconteerd in het gehele traject.

We vinden het belangrijk dat je naast interesse voor .NET Software Development ook een klik hebt met de uiteindelijke werkgever, alvorens je besluit om mee te doen. Daarom houden wij samen met de opdrachtgever een informatiebijeenkomst voorafgaand aan de selectieprocedure. Wij starten op verschillende momenten en locaties in Nederland met trajecten voor diverse opdrachtgevers.

Wij bieden jou:

 • Een intensief leer- en werktraject van 13,5 maanden welke kosteloos en zonder enige IT ervaring gevolgd kan worden; 
 • De mogelijkheid tot het behalen van diverse certificeringen gedurende de opleidingsfase; 
 • Intensieve begeleiding in de vorm van coaching en diverse persoonlijke trainingen; 
 • Een dienstverband met het uitzicht op een vaste baan; 
 • Wij werken met kandidaten uit verschillende doelgroepen, van kandidaten zonder baan tot kandidaten die behoefte hebben aan omscholing. Voor deze doelgroepen gelden er verschillende arbeidsvoorwaarden. Voor vragen hierover kun je contact met ons opnemen. 

 

Wat verwachten wij van jou?

 • Je beschikt over een HBO- of WO-diploma; 
 • IT-kennis is een pré, maar geen must; 
 • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift; 
 • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Engels. Hoewel de lessen in het Nederlands zijn, is veel studiemateriaal in het Engels.
 • Je hebt een scherp analytisch vermogen en gaat altijd voor het beste resultaat; 
 • Je werkt oplossingsgericht en zet de klant op de eerste plaats; 
 • Het nemen van je eigen verantwoordelijkheid is voor jou net zo belangrijk als het samenwerken in teams; 
 • Je bent gemotiveerd om dit leuke, uitdagende en – voor wat betreft de opleiding – zware traject met ons in te gaan; 
 • De bereidheid om naast de klassikale opleidingen ook flink in zelfstudie te investeren. 

Ben jij gemotiveerd om de eerste of volgende stap te nemen in jouw loopbaan en is na het lezen van deze vacature jouw nieuwsgierigheid gewekt? Dan is dit jouw kans!


Solliciteren?
Wij zien graag jouw sollicitatie tegemoet, bij voorkeur via onze website. Voor vragen over dit traject of de selectieprocedure kun je contact opnemen met Mathijs van Gulik via telefoonnummer 0570-513838 of per mail via m.vangulik@workingspirit.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Traineeship .NET Developer

Deta-Vast