Working Spirit >
04 juli 2019

Traineeship Technisch Product Specialist

(Om)scholen tot Technisch Product Specialist
Heb jij tijdens je studie of huidige werk zijdelings kennis gemaakt met de IT en ben je erachter gekomen dat het je goed ligt? Of ben je een handige gebruiker van applicaties en weet je je weg goed te vinden in een database? Hou je van mensen helpen door hun problemen te analyseren en op te lossen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij bieden via onze eindklant 3 leergierige kandidaten een opleidingstraject tot Technisch Product Specialist.

Onze opdrachtgever is een producent en leverancier van softwarepakketten, die over de hele wereld gebruikt worden. Een groeiende, internationale organisatie met een nuchtere werkmentaliteit, gevestigd in Deventer. Ze besteden veel aandacht aan opleidingen en beschikken over een eigen trainingsprogramma. Een stabiele werkgever met een uitstekende reputatie.

Wat ga je doen als Technisch Product Specialist?
Je bent het eerste aanspreekpunt voor nationale én internationale eindgebruikers van de software. Zij bellen jou met hun probleem, jij onderzoekt waar de oorzaak ligt en lost het voor ze op. Daarbij ben je van begin tot eind verantwoordelijk voor de afhandeling en bepaal je zelf wat de beste oplossing is. Daarnaast maak je query’s in SQL databases voor optimalisatie van het product, ondersteun je de consultants en het salesteam in het voorbereiden van werk en test je de nieuwe releases.

Hoe ziet het opleidingstraject eruit?
Je start direct in het team bij de klant en krijgt een buddy toegewezen die je alles gaat leren over het softwarepakket. Training-on-the-job dus, aangevuld met trainingen op gebied van SQL database, voorraadbeheer, maar ook persoonlijke effectiviteit. Naast aandacht voor inhoudelijke kennis is er ook veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Het gehele traject duurt een jaar en start in overleg. Je ontvangt een jaarcontract van Working Spirit en na succesvolle afronding van de opleiding treed je in vaste dienst bij de opdrachtgever. Er zijn voor jou geen kosten verbonden aan de opleiding.

Wat kun je verwachten?
Dat het een pittig traject wordt. Je gaat werken met een grote, complexe applicatie en er zal veel nieuwe informatie op je af komen. Je ontvangt daarbij alle mogelijke ondersteuning door de klant en Working Spirit. Het eindresultaat is een uitdagende baan bij een dynamisch en snelgroeiend bedrijf met doorgroeimogelijkheden.

Wat verwachten wij van jou?

  • Een gemotiveerde en energieke houding om dit traject aan te gaan.
  • Een scherp analytisch vermogen en een klant- en oplossingsgerichte houding.
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, goede beheersing van de Engelse taal, Duits is een pre.
  • De bereidheid om naast de klassikale opleidingen ook in zelfstudie te investeren.
  • Een HBO- of WO-diploma.

Interesse?
Past deze leuke baan bij jou en heb je zin een nieuwe weg in te slaan? Solliciteer dan, bij voorkeur via onze website. Voor vragen over dit traject of de selectieprocedure kun je contact opnemen met Mathijs van Gulik via telefoonnummer 0570-513838 of per mail via academy@workingspirit.nl.

Traineeship Technisch Product Specialist

Deta-Vast