Working Spirit > Academy > Voor kandidaten

De kans van je leven: een nieuwe carrière in de ICT

Ben jij een ambitieuze, energieke en gemotiveerde werkzoekende en ben je helemaal klaar voor een nieuwe start? Wil je er vol voor te gaan en ben je bereid om tot het uiterste te gaan, zowel fysiek, mentaal als sociaal, maar vooral ook qua inhoud? Denk jij dat je de perfecte kandidaat bent en wil jij jezelf omscholen tot ICT-er? Dan ben je bij Working Spirit aan het juiste adres!

Het is onze ambitie om jou klaar te stomen voor een nieuwe carrière binnen de zeer uitdagende en uiterst dynamische ICT wereld. Wij bieden je een gericht opleidings- en ontwikkelprogramma. Vervolgens ga je via een detacherings-constructie daadwerkelijk aan de slag bij een van onze opdrachtgevers of voor een van onze projecten. Wij laten je dan zeker nog niet los en je kunt tijdens je detacheringstijd rekenen op intensieve begeleiding en coaching van Working Spirit. Als je er dan helemaal klaar voor bent en alle partijen zijn tevreden dan kun je wellicht in dienst treden bij onze opdrachtgever.

Hoe ziet het programma eruit?

De eerste stap naar ICT-er bestaat uit een intensief opleidingstraject. Zelfs als je al ervaring hebt in ICT is dit een belangrijke stap, dus nemen wij ruim de tijd om je de nieuwste tools en technieken binnen jouw nieuwe vakgebied bij te brengen. Kies je bijvoorbeeld voor de Java richting wordt je opgeleid tot junior Java developer, en behaal je bijvoorbeeld de OCA certificeringen. Als je gaat voor de Microsoft omgeving, en je kiest voor de C# opleiding, dan ga je voor het behalen van je MCSD certificaat. Jezelf ontwikkelen tot PHP programmeur, IT Infrastructuur of DevOps specialist behoort ook tot de mogelijkheden.

De opleiding tot SCRUM Master (PSM 1) zorgt ervoor dat je direct aan de slag kunt binnen het bestaande team van jouw werkgever. Processen en projecten zijn immers onlosmakelijk verbonden met de ICT.

Maar er is veel meer! Naast de inhoudelijke opleidingen besteden we heel veel aandacht aan het ontwikkelen van persoonlijke skills en kwaliteiten die onmisbaar zijn in jouw nieuwe baan. Trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, persoonlijke effectiviteit, mentale en fysieke weerbaarheid en bedrijfsspecifieke onderdelen maken het programma compleet. Zelfs trainingen sollicitatiegesprekken voeren en LinkedIn maken deel uit van het programma.

Wat je gaat doen?

Na ongeveer drie maanden van intensieve training, praktijkcases en projecten, ga je jouw kwaliteiten inzetten bij jouw nieuwe werkgever. Uiteraard doe je de noodzakelijke examens en haal je verschillende erkende certificaten tijdens de opleiding. Je gaat in totaal tenminste 12 maanden aan de slag. Drie maanden opleiding en daarna wordt je gedetacheerd voor ongeveer negen maanden. Gedurende de gehele periode word je intensief gecoacht en begeleid en volg je op regelmatige basis verdiepingstrainingen op uiteenlopende gebieden. 

Wat verwachten wij van jou?

 • Je bent werkzoekend
 • Je hebt een HBO, HBO+ of WO werk- en denkniveau, waarbij de werk- of studierichting een ondergeschikte rol speelt
 • Je hebt affiniteit met ICT
 • Je hebt een sterk ontwikkeld analytisch denkvermogen
 • En uiteraard ben je zeer gemotiveerd om dit uitdagende, maar – voor wat betreft de scholing en opleiding – ook zware traject met ons in te gaan
 • De bereidheid om naast de klassikale opleidingen ook een stevige portie zelfstudie uren te investeren 

Wat is jouw toekomst?

De vraag naar ICT-ers blijft de komende jaren toenemen. Het aanbod van nieuwe instroom blijft hier ver bij achter. Bedrijven off- en nearshoren en besteden projecten uit, maar willen veelal liever eigen mensen hebben. Daar spelen wij op in, op een unieke manier. Want in Nederland zijn er bijna 700.000 mensen op zoek naar een baan. En juist deze werkzoekende bieden wij de kans op een carrière in ICT! In ons programma wordt je opgeleid en omgeschoold tot bijvoorbeeld Java, .Net of PHP ontwikkelaar, DevOps of IT Infrastructuur specialist én je krijgt een baan. Wat wil je nou nog meer? Onze opdrachtgevers zitten verspreid over heel Nederland. 

Wat bieden wij jou?

 • De mogelijkheid om je in een periode van 12 maanden te ontwikkelen tot ontwikkelaar of andere ICT specialist.
 • In totaal circa 50 opleidingsdagen in het eerste jaar, met bijbehorende trainingen, certificeringen, coaching en begeleiding. Het totale pakket heeft een waarde van €25.000 euro
 • Naast ICT opleidingen bestaat het pakket uit opleidingen op het gebied van persoonlijke effectiviteit, social skills, communicatie en samenwerken
 • Daarnaast ga je aan de slag in de sportschool
 • Daarbij bieden wij jou ook minimaal één jaar werkervaring binnen de ICT, met een grote kans op een baan na de succesvolle afronding van je opleiding
 • Een marktconform salaris

Pas jij in ons profiel?

Wij zoeken jou als je super gemotiveerd bent, werkt of gewerkt hebt en denkt op tenminste HBO niveau, en toe bent aan een nieuwe uitdaging in de ICT. Je wilt graag veel leren, jezelf ontwikkelen, tijd en energie in jezelf en in je nieuwe job steken, en je weet zeker dat je nog minimaal 10 jaar wilt knallen! Als je jezelf hierin herkent en je de uitdaging aan wilt gaan om jezelf te laten omscholen tot ICT’er, neem dan zeker contact met ons op!

 

 

op zoek naar nieuwe uitdaging?

Ben jij op dit moment op zoek naar werk en ontvang je een uitkering of ben je net afgestudeerd en wil je de uitdaging aan gaan om je te laten omscholen tot ICT-er, neem dan contact met ons op of reageer op een van onze Academy vacatures. Wij zijn continu op zoek naar talent voor nieuwe opleidingstrajecten.

Contact opnemen
Mathijs van Gulik

Recruiter Academy

m.vangulik@workingspirit.nl
+31 (0)570 51 38 38