Working Spirit > Nieuws > Blockchain Workshop
28 juni 2018

Blockchain Workshop

Deze sessie kan het beste worden omschreven als een workshop en staat helemaal in het teken van Blockchain. De Workshop is zowel geschikt voor mensen met, als zonder technische achtergrond en zal worden gehouden op 27 september.

 

Deel 1

Het eerste deel geeft ons antwoord op de vraag wat Blockchain nu eigenlijk is. Waar komt de Blockchain-technologie eigenlijk vandaan? Wat is de relatie met de Bitcoin? Is Blockchain niet gewoon een hype? Welke technologieën worden gebruikt en hoe zien de verschillende de componenten eruit? Om de kracht van Blockchain te begrijpen gaan we tevens een spel spelen en fysiek een blockchain bouwen met lego. Zo zal duidelijk worden dat blockchain krachtig is maar niet de oplossing voor alles.

Deel 2

In het tweede deel gaan we meer technisch de diepte in. We gaan code laten zien en vertellen hoe verschillende blockchains met code omgaan. We gaan dieper in op de rol van miner en bespreken smart contracts en hoe deze worden geschreven en uitgevoerd. Ook kijken we naar hoe een blockchain hashing gebruikt om tot een betrouwbare decentrale transactiegeschiedenis te komen. Tot slot bespreken we een aantal verschillende eigenschappen die blockchain kan hebben en de keuzes die je daarin kan maken.

Het programma voor 27 september

18.00 - 18.30 Ontvangst met hapje en drankje
18.30 - 20.00 Workshop deel 1
20.00 - 20.15 Short break
20.15 - 21.15 Workshop deel 2

De Workshop beidt plaats aan circa 30 personen. Inschrijven kan via onderstaande formulier. Bij een groot aantal inschrijvingen zal een tweede sessie worden ingepland.

 

Over Coinversable
In een wereld waar alles draait om beter, sneller en goedkoper willen wij het graag anders doen. Blockchain is een decentrale technologie die het mogelijk maakt om processen en samenwerkingen op een betrouwbare manier opnieuw vorm te geven. Coinversable bouwt sinds 2016 schaalbare blockchain oplossingen voor bedrijfsleven en overheid. Door middel van eenvoudig te gebruiken dashboards maken we de blockchaintechnologie praktisch in gebruik.

Over Erwin Bisschop
Afgestudeerd aan de Universiteit Twente op wanneer blockchain toegevoegde waarde heeft, onderzoekt graag nieuwe kansen voor toepassingen van deze technologie. Hij legt laagdrempelig en met veel passie uit wat blockchain als technologie bijzonder maakt, zonder mee te gaan in de hype van dit moment.

Over Steven Verkuil
Technologie enthousiasteling, afgestudeerd master Informatica aan de Universiteit Twente. Hij heeft veel ervaring met het bouwen van blockchain-applicaties en is altijd op zoek naar verrassende combinaties van technologieën en samenwerkingen om de wereld van morgen een stap dichterbij te brengen.

blockchain

 

 

Inschrijven voor de Workshop

Schrijf je zo snel mogelijk in voor deze workshop want het aantal plaatsen is beperkt.