Working Spirit > Nieuws > Academy student Jorim geslaagd voor OCA examen
30 november 2018

Academy student Jorim geslaagd voor OCA examen

Jorim volgt samen met nog 7 andere kandidaten bij Working Spirit Academy een opleiding tot Java-ontwikkelaar. Inmiddels zijn de eerste 7 weken van de opleiding achter de rug en heeft Jorim het OCA-examen met succes (85%) afgelegd. Hieronder lees je de ervaringen van Jorim tijdens de theoretische leergang.

 

Door: Jorim van der Wijngaard – Java ontwikkelaar in opleiding voor Topicus bij de Working Spirit Academy.

Toen ik moest kiezen voor mijn eerste studie was ik 16 jaar oud. Ik twijfelde toen wat ik wilde gaan doen, maar uiteindelijk heb ik gekozen voor de studie journalistiek. Ik heb ook een aantal jaren in gewerkt als freelancer. Omdat veel van mijn klanten in de Randstad zaten betekende dit voor mij wel dat ik s ’avonds en in de weekenden veel moest werken. Toch was dit niet de belangrijkste reden voor een carrièreswitch. Ik merkte dat bij mij de echte ambitie voor het vak ontbrak. Ik ben op zoek gegaan naar iets anders en zo kwam ik uit bij de Working Spirit Academy.


Ik kan enthousiast worden van veel zaken en merk nu ook dat ik steeds enthousiaster word van het vak programmeren. Maar had ik een paar jaar geleden gedacht dat ik nu als Softwareontwikkelaar aan de slag zou gaan? Nee dat niet.

JUISTE KEUZE?

De keuze om de ICT richting in te slaan wordt gedurende het traject alleen maar versterkt.
Ik vond in het begin de enorme hoeveelheid informatie wel erg overweldigend en vroeg me echt af hoe ik in 6 weken “Russisch” moest gaan leren. Het begint nu echter goed te landen, mede door de goede manier van doceren bij Working Spirit.

Na de bootcamp van 3 dagen en de eerste 3 lesdagen die daarop volgden was ik helemaal kapot. Daarna ging het steeds vlotter. Voor de start van het traject werden we gelukkig al gewaarschuwd dat het een intensief traject zou zijn en we weinig tijd zouden hebben om andere dingen te doen. Dat is zeker zo maar ik was er zo wel goed op voorbereid. 

Voor mij viel de intensiteit later in het traject wel mee maar ik kan me ook best goed voorstellen dat dit niet voor iedereen hetzelfde is.

EN NU VERDER

We gaan nu met de hele groep Fase 2 van het programma in. Het doel hier is om uiteindelijk een mooie applicatie te bouwen voor Topicus. Maar voordat we dit kunnen doen hebben we nog een hoop nieuwe technieken te leren. 

Voorafgaand aan de start van het programma dacht ik dat we alleen les zouden krijgen in Java, maar er komt zoveel meer bij kijken. Ik merk dat ik dat wel een beetje heb onderschat.

Nu wil ik me vooral focussen op het worden van een goede Ontwikkelaar. Ik wil alle technieken/tools snappen en goed leren toe te passen. Daarna zou ik in de toekomst wellicht als Product Owner aan de slag willen.

VOOR ANDEREN

Ik zou dit traject aan iedereen aanbevelen die een interesse heeft in ICT. Ook als je geen “PC-nerd” bent is dit een hele mooie kans, die je niet aan je voorbij moet laten gaan.

jorim