Working Spirit > Werken bij > Onze medewerkers > Alain - Senior ICT Infrastructuur Specialist
14 september 2018

Alain - Senior ICT Infrastructuur Specialist

Mijn naam is Alain, ik ben sinds een jaar in dienst bij Working Spirit als ICT Infrastructuur Specialist. Op mijn eerste werkdag bij Working Spirit kon ik meteen beginnen bij het Service Orchestrator Team van KPN in Houten. Het geautomatiseerd aansturen van de APIs van verschillende enterprise producten was een prachtige technische uitdaging, net als het monitoren ervan. Ook was het erg interressant om kennis te maken en te werken met de Enterprise Big Data tool Splunk en nam ik in een KPN team deel aan een "Boss of the SOC" een Capture the flag team challenge met Splunk. Behalve technische vaardigheden was er ook de mogelijkheid om meer ervaring op te doen met Scrum en mijn eerdere ervaringen te delen.

 

Het prettige van werken bij Working Spirit is dat technische uitdagingen en vernieuwingen, waar ik altijd naar op zoek ben, wordt gevraagd door de klanten van Working Spirit. Sinds het project bij KPN eindigde ben ik gedetacheerd bij Shell in Rijswijk, als Engineer in het High Perforance Computing Services team. Ik kan daar mijn ervaringen die ik heb opgedaan met Clusters bij SurfSARA goed gebruiken maar ook in deze "Global Scale" HPC omgeving zijn er voor mij vele technische uitdagingen zoals het automatiseren van een HPC omgeving in de Azure Cloud met GIT, Packer en Terraform.  

 

Mijn interesse in ICT vernieuwingen is heel breed en ook buiten werktijd probeer ik op de hoogte te blijven. Daarvoor gebruik ik Meetup.com een manier om in contact to komen met andere mensen in de ICT en lezingen over vele verschillende onderwerpen te volgen. Ook bezoek ik graag conferenties zoals de NLUUG. Tijdens een van de Meetups hoorde ik over thethingsnetwork.com en sindsdien ben ik ook aan het experimenteren met IoT.
Marathon Schaatsen op een kunstijsbaan is mijn sport en ik heb met Working Spirit een overeenkomst getekend: Als de Elfstedentocht gereden kan worden, krijg ik vrije dagen beschikbaar om ook daadwerkelijk (voor de derde keer) mee te doen. Om in conditie te blijven loop ik hard en fiets ik in de zomer regelmatig op mijn racefiets. En als ik dan eindelijk thuis op de bank zit drink ik graag een Single Malt (Islay) whisky.

 

Alain